Groentevakman 2016

Spar Eke krijgt de eretitel van ‘de Groentevakman van het jaar’.In de dorpskern van Eke baten Celine en Anne-Sophie Van Laecke sinds vorig jaar de lokale Spar uit. De twee zussen hebben een passie voor eten, en hechten dan ook veel belang aan kwaliteit en versheid. En dat merk je duidelijk in hun groenterayon, waar ze sterk inzetten op de seizoenen en ook producten van lokale telers aanbieden. Ze mikken bovendien op een breed assortiment.

Omdat het beheer van de groente- en fruitrayon een specialiteit op zich is, hebben ze hiervoor Sabine Delbaere aangeworven. Voordien was zij zelf producente, zodat haar eerder opgedane productkennis prima van pas komt in de rayon.

In de groente- en fruitrayon komen duidelijk de seizoenen tot leven, waarbij de klanten proevertjes krijgen en een tv-scherm inspireert met kooktips. Daarnaast speelt Spar Eke ook in op thema’s. Het EK Voetbal vormt alvast een prima kapstok.

In totaal hebben de zussen een 15-tal medewerkers in dienst. Ze hebben de vakkennis geleerd bij hun ouders die de Eurospar in Aalter uitbaten. In januari vorig jaar hebben ze de winkel in Spar Eke overgenomen.